torsdag 11 februari 2010

Innan flytten

Varför Västra Götaland? Ja, varför inte?

Vi såg oss om efter hus med större mark i ett område där priserna var överkomliga. Västra Götaland passade bra in på det så när så en tjänst blev utlyst i området så sökte jag och fick jobbet. Nu uppstod panik – jag har fått jobb i Skövde! Vi ska flytta! Vi har ingen stans att bo!

Vi hade sedan tidigare tittat på ett hus I Lerdala som ingen lagt bud på och som legat ute länge. Vi la utgångspriset och trodde att vi skulle få det, men icke. Nu helt plötsligt dök det upp budgivare som svampar ur marken – huset gick oss ur händerna. Därefter var vi med på flera budgivningar och vi började se ett mönster – det är inte så att man inte är intresserad av att köpa, för det är man, men INGEN vill lägga första budet. Så snart någon lägger ett bud så flockas det nya budgivare som flugor runt en komocka. Hus kan alltså ligga ut i månader utan att någon visar något som helst intresse men lägger så någon ett bud så sätter det fart och då är man beredd att betala.

Vi hittad i alla fall till slut ett hus med mark om 15 ha vilket blev någon mer än vi hade tänkt oss. Nu blev livets största resa ett faktum – vad har vi gett oss in i?

1 kommentar:

  1. Vad var det för en kuf som fick idén att flytta till en gård och börja bruka jorden? Vi lever ju faktiskt på 2000-talet.

    SvaraRadera