måndag 27 december 2010

Junibacken

Har varit på junibacken med familjen och tyvärr höll det inte samma kvalité som i somras. Efter viss diskussion kom vi fram till att det skulle vara både billigare och smidigare att ta bilen in till stan men det var innan vi betalade 30 kr i timmen för parkering vid Junibacken. Därefter gick vi in och betalade 145 kr/vuxen och 125 kr/barn vilket inte var någon överraskning eftersom det är vad det kostar enligt deras hemsida (dyrt visst men man vet ju vad man får). Den här dagen kändes dock priset allt för högt eftersom Pippi mfl i teatergruppen var sjuka så dessa föreställningar var inställda, ingen reducering av priset alltså trots att det inte var samma utbud som vanligt. Lunchen (som ej får vara meddagen) inköptes i restaurangen för ett pris av 115 kr (pasta och köttfärssås) och ca 75 kr (tre pannkakor, sylt och grädde). Jag hade inte sagt något om man hade känt att maten var tillagad med bra råvaror och att den varit god men när man kan få bättre och godare mat i närliggande grill så känner man sig faktiskt lurad. När jag jobbar och går jag ut och köper lunch på en restaurang för ca 90 kr förväntar jag mig förstklassig mat, inte det som serveras på Junibackens restarung.
Nu till höjdpunkterna - lek, lek och åter lek, detta är verkligen ett ställe för barnen att leka och de två killar som höll i sångstunden och två improvisationsföreställningar var helt fantastiska. Linbanan - åhh, suck - den är ju bara helt underbar. Man kan inte annat än imponeras över hur de har skapat de olika scenerna i Astrid Lindgrens sagor, Emil som hissat upp Ida i flaggstången, Ronja rövardotter, Körsbärsdalen mfl. Linbanan som låter oss färdas mellan Astrids många sagor är alltså helt enastående.

1 kommentar:

  1. Jag håller helt med i din lilla recension! Tycker det är trist att det ska mjölkas så mycket pengar som bara möjligt av besökarna, t.ex. att det inte finns någonstans att äta medhavd matsäck! Det känns inte riktigt som att det är i Astrid Lindgrens anda...

    Kul att ni hade en mysig nyårsafton. Vad fina de är, tjejerna! Och så skönt att läsa att det var ok med dina prover!

    Hoppas ni får ett fint 2011 och att vi kan ses snart.

    Kram Lisa

    SvaraRadera