torsdag 23 september 2010

Efter valet...

Vi har från och med nu ett rasistiskt parti i Sveriges riksdag och jag är uppriktigt ledsen och ja, jag känner mig faktiskt helt tom. Jag är så sjukt besviken, inte nog med att medborgare vill ha kvar borgarna för en mandatperiod till utan allt för många vill även ha in Sverigedemokraterna (SD). SD är inte vilket parti som helst vilket tyvärr många tycks tro, till och med medierna hänger på (i och för sig vem är förvånad). SD är ett rasistiskt parti och den som har läst SD kuriren kan ju knappast missat det. Ytterligare exempel är att en av deras medlemmar (kommer att sitta i fullmäktige i Göteborg) ger bidrag till SMR (svensk motståndsrörelse) vilket är ett av Sveriges värsta nazistorganisationer och vem kan ha glömt den dolda kameran på finlandsfärjan där medlemmar satt och sjöng rasistiska sånger.

Sverige blir alltså bara kallare och kallare att bo i. De stora slagdängorna från politiskt håll ljuda "sköt dig själv och skit i andra" och medborgarna står och skriker "MER, MER vi vill ha mer borglig politik där människor får skylla sig själva". De sjuka och arbetslösa ska jagas med piska medan de som redan har ska få mer och ju mer du har desto mer ska du ha - detta är det nya rättvisa Sverige, landet där ordet solidaritet blivit ett skällsord och ordet girighet något bra. Vad är det som händer?

Visst kan det vara bra att röra om i svensk politik men det är ju knappast att rösta in ytterligare ett borgligt parti, att röra om i grytan vore att rösta på ett ordentligt vänsteralternativ som till exempel Rättvisepartiet socialisterna.

Tyvärr råder ju en vänsterskräck hos många och de borgliga politikerna är mycket bra på att spela på det. Beatice Ask har till och med den otroligt dåliga smaken att likställa vänsterpartiet med Sverigedemokraterna. Göran Hägglund har också sagt att vänsterpartiet är lika illa som SD, han anser att ett val mellan vänsterpartiet och SD är som att välja mellan pest eller kolera. Säger ju ganska mycket om hur lätt de ser på SD.

2 kommentarer:

  1. Själv blir jag väldigt provocerad över att vänsterpartierna länge har haft "monopol" på orden solidaritet och medmänsklighet. Det känns som en svartmålning av de borgerliga partierna och jag som är anhängare av dem känner inte alls igen mig i det du skriver att de rika ska ha mer och att fattiga och sjuka får skylla sig själva...

    Tycker absolut att sjukförsäkringssystemet bör ses över, för det är absolut inte helt bra som det är nu! Men det gynnar ju hela Sverige att fler jobbar och att man är fler som betalar skatt, att fler startar företag och anställer.

    Det måste ju finnas incitament till att vilja utbilda sig och jobba mycket och att starta företag? Och varför ska "de rika" betala ännu mer än 50% i skatt? De bidrar väl om några till välfärden i samhället?

    Jag tycker att alla måste leva på en skälig nivå, allt annat är skamligt i ett land som Sverige, men om några dessutom har det väldigt bra ekonomiskt, vad gör det? Det är fattigdomen vi ska bekämpa, inte rikedomen!

    Tycker jag! Tur att man inte har samma politiska uppfattning som alla andra, då hade det inte blivit några intressanta diskussioner.

    Däremot håller jag med dig till 100% om SD. Det känns fruktansvärt att de har kommit in i riksdagen, man skäms över att leva i ett land där så många har den människosynen!

    Hoppas för övrigt att ni har det bra och hälsa familjen!

    /Lisa

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk om alla hade samma åsikt om allt då skulle det inte kunna bli några intressanta diskussioner. Diskussioner som faktist ofta leder fram till bra förändringar.

    Jag tror till skillnad från dig att man bekämpar fattigdom genom att just "bekämpa" rikedom eller rättare sagt bekämpar det ojämnställda samhället. Klyftor i samhället är endast av ondo, att tro att människor drivs framåt genom piska anser jag vara naivt. Snarare är det så att man skapar giriga människor som utnyttjar andra.

    Jag är inte för att man ska höja skatter utan jag vill sudda ut det ojämnställda, fördela rikedomar på annat sätt. Det är något sjukt när ett fåtal äger så mycket och genom sitt ägande har så mycket makt. Jag vill alltså ha ett helt annat samhälle.

    "Alla ska arbeta" självklart ska alla arbeta men det behöver inte innebära att du startar ett företag och anställer massa människor. "Arbeta mer" - varför i allsin dar? Vi arbetar generellt alldeles för mycket! I alla fall utanför hemmet. Att arbeta på en arbetsplats är inte det som gör livet värt att leva. Människans uppgift är inte att arbeta mer och tjäna så mycket pengar som möjligt så att de kan ansälla någon som tar hand om hemmet och barnen. Det är ett otroligt feltänk! Jag kan inte begripa hur man kan tycka att det är meningen med livet.

    Varför är det rättvist att vissa tjänar lite medan andra mycket? Gör de som tjänar mycket något viktigare, utför de arbetet bättre än andra. Sen kan man ju fråga sig om inte mat och boende kostar lika mycket oavsett inkomst?

    Att arbetslösa och sjuka ifrågasätts tycker jag är elakt. De absolut flesta vill arbeta, de vill inte stå utanför arbetsmarknaden men de borgliga förutsätter att alla som är sjuka och arbetslösa ljuger och det är det jag vänder mig starkt emot. Som sagt självklart ska alla arbeta men vägen till arbete (sysselsättning) skiljer oss rätt mycket åt.

    Ja, det blev endel och kanske inte så strukturerat men i alla fall och som sagt, det är klart uppfriskande med olika syn på hur landet/länder ska styras och vad man tror är bäst för människor. Tänk att det kan vara så olika?!

    Ha det så gott och hälsa familjen

    SvaraRadera